The Beatrix

Een modern woongebouw voor young professionals in Rijswijk

THE BEATRIX

De komende jaren zal In de Bogaard en omgeving getransformeerd worden tot een levendig, groen stadscentrum. Hierbij zal de Prinses Beatrixlaan – een belangrijke uitvalsroute in Rijswijk richting de snelweg – omgevormd worden tot een hoog stedelijke avenue.

De J.C. van Markenlaan 5, waar het voormalig kantoorgebouw van Middin is gevestigd, ligt aan Prinses Beatrixlaan. Rijswijk van Markenlaan B.V. – een dochteronderneming van tB Verkerk Projects B.V. – wil in het eerste kwartaal van 2022 beginnen met de transformatie van het bestaande kantoorgebouw naar een woongebouw met huurwoningen, genaamd ‘The Beatrix’. Het plan voor de ontwikkeling van The Beatrix sluit goed aan op de plannen voor In de Bogaard als nieuw, levendig stadscentrum van Rijswijk.

Via onderstaande button kan het concept voor The Beatrix worden gedownload. Heb je interesse om een woning in The Beatrix te huren? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.


DOWNLOAD CONCEPT THE BEATRIXExterior The Beatrix Rijswijk
Garden The Beatrix

DE TRANSFORMATIE

The Beatrix heeft een centrale ligging in de Ministerbuurt in Rijswijk, tegenover winkelcentrum In de Bogaard. Het voormalig kantoorpand zal worden getransformeerd tot 188 moderne appartementen met een woonoppervlakte tussen de 48 en 74 m². Het woonaanbod zal bestaan uit tweekamerappartementen, driekamerappartementen en maisonnettewoningen.

Het wooncomplex zal een eigentijdse uitstraling krijgen door het gebruik van duurzame materialen zoals wit pleisterwerk, beton, warm grijs aluminium en glas. Hierbij wordt zoveel mogelijk van het materiaal van de huidige bouw behouden. Er zullen nieuwe kozijnen met HR++ glas geïnstalleerd worden in de woningen. Het gebouw zal energiezuinig verwarmd worden door middel van een warmtepomp. Hierdoor krijgen alle appartementen energielabel A!

Rondom The Beatrix zal een groene zone worden gecreëerd met een diversiteit aan plantensoorten en een vlinder- en insectentuin. De groene zone zal fungeren als een ecologische verbinding tussen de parken aan de noord- en zuidzijde van Rijswijk. Hiermee wordt een nieuw parkachtig gebied gecreëerd om te verblijven en te recreëren.

MOBILITEIT

In het souterrain van The Beatrix zal ruimte worden gemaakt voor auto's en fietsen met aanvullend een opstelplek voor elektrische scooters en/of bakfietsen. Ook zullen er buiten het gebouw, naast de entrees, voorzieningen worden gemaakt voor het stallen van fietsen voor bezoekers.

Voor de beoogde doelgroep van The Beatrix is het bezit van een auto geen vanzelfsprekendheid meer. Er wordt dan ook ingezet op maximaal gebruik van deelmobiliteit door middel van een Mobility Hub met deelauto’s (en eventueel scooters). De Mobility Hub zal openbaar toegankelijk worden.

De bewoners van The Beatrix krijgen geen recht op een parkeervergunningen in de wijk. Wanneer de beschikbare parkeerplaatsen in het gebouw bezet zijn, worden er geen parkeervergunning meer uitgegeven. 

Surroundings The Beatrix Rijswijk

Locatie

Uitstekende locatie - In het centrum van Rijswijk!
Vervoer
  • Station Rijswijk 0,7 km
  • Dichtstbijzijnde halte (Rijswijk, In de Bogaard) 0,4 km
Universiteiten
  • De Haagse Hogeschool 4,5 km
  • TU Delft 6,6 km
Winkels
  • Winkelcentrum In de Bogaard 0,3 km
  • Albert Heijn XL 0,3 km
Horeca
  • SHABU to go 0,4 km
  • La Fontaine 0,4 km
Populair
  • Wilhelminapark 1,2 km